'Vinkuglen' af Eva Harlou

En proptrækker, folieskærer, vinprop og oplukker samlet i en smuk og dynamisk kugle

Prestisjefull designpris til Vinkulen

Iconic Award 2017

Den mulitfunksjonelle og lekre Vinkulen fra Rosendahl har blitt premiert med den anerkjente designprisen Iconic Award 2017, som utdeles til nyskapende og innovative produktdesign. 

Det er et moderne, lekende og ultra-funksjonelt nytt design skapt av arktitekten Eva Harlou, som smidig samler folieskjærer, åpner, korketrekker og vinpropp, samtidig som det legger opp til en samtale om estetisk bruksdesign, når kulen skilles og samles rundt om bordet. 

Vin er ikke lengre noe vi bare drikker. Vin er noe som samler oss, som vi smaker på og snakker om - vin har kort sagt blitt et samtaleemne. God vin gjør det likevel ikke alene. Vinkulen er også dekorativ helt uten druer og inngår derfor som en naturlig del av boliginnredningen.

Vinkulen er det ultimate tilbehøret til alle som setter pris på god vin. Den er dessuten en opplagt gaveide, som til en attraktiv pris setter sofistikert formgivning på en av hverdagens uunværlige bruksgjenstander 

og samtidig har karakter av et moderne design-item. Med sitt skjulte indre og innebyggede overraskelseselement ender Vinkuglen nesten med at stjele opmerksomheden fra maten og vinen, når gjestene rundt middagsbordet forsøker å samle og skille den fra hverandre. En effekt, som for Eva Harlou er selve essensen av det nye design: ”Vinkulen er praktisk og enkel å forstå, og så pirrer den samtidig vår fantasi og lysten til lek”.

Eva Harlou

Arkitekt

“Jeg elsker, når et helt enkelt grep løser alle utfordringer i en oppgave.
Vinkulen er nettopp et eksempel på dette.”

Målet for Eva Harlou var å lage et vinsett, som kunne bli en naturlig, moderne etterfølger til Rosendahls velkjente vinsett fra 1990-tallet med de klare geometriske former i stål og sort gummi. Eva ønsket samtidig, at det nye vinsettet skulle fremvise sit helt eget, unikke design. Det var også målet at lave et produkt, som bidrager æstetisk til borddekkingen, og som man har lyst til at have liggende fremme – i princippet over alt i boligen.

Et vinsett, hvor delene – folieskjærer, åpner, korketrekker og vinpropp – er enkle å holde styr på. Et attraktivt produkt, som ut over å være funksjonelt, inviterer til samtaler og er noe som man får lyst til at ta i hånden.

Møt Eva Harlou og hør hennes tanker om Vinkulens design

Se Vinkuglen utfolde seg

Relaterte produkter innenfor vin

DANSK FAVORITT I MER ENN 25 ÅR

DANSK DESIGN

Rosendahl er enkel og funksjonell dansk design. Våre serier utgjør en god base på kjøkkenet og i hjemmet hele livet.

FINN EN ROSENDAHL FORHANDLER

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES