Helstøpt design

TILBEHØR TIL DEN MODERNE GASTRONOM

Kniven er matlagingens viktigste hemmelige ingrediens. Den er aldri en del av kokebøkenes oppskrifter, men uten en skarp og ergonomisk korrekt kniv kjemper selv den beste kokken forgjeves når måltidet skal tilberedes.

Rosendahls knivserie er skapt i stål og gummi i samarbeid med arkitekt og designer Thomas Sigsgaard, som henter inspirasjon i den klassiske jaktkniven og i etterspørselen på kjøkkenverktøy i øyefallende design til en budsjettvennlig pris. 

ROS Knivserie 600X535px

Funksjon, ergonomi og estetikk. 

Alle knivene er sammensatt av helstøpt stål med et skaft av gummi og går ikke på kompromiss med hverken ergonomi eller skarphet. Ergonomien styres av den myke gummien, som sikrer et godt grep. Knivene er samtidig designet med et lite skaft med en bredere bakside, som gjør det enklere å navigere med kniven. Knivskaftets myke gummioverflate er også designet så du kan se deler av det unike knivstålet. En liten detalj som viser at knivene er solide og helstøpte, og tåler selv den mest avanserte matlaging.

  • Brødknivens tunge blad letter arbeidet med kniven og sikrer et jevnt og flott snitt.
  • Kokkekniven er perfekt til utskjæring av steken eller til en effektiv hakking av grønnsaker.
  • Fileteringskniven er med sitt fleksible blad helt uunnværlig til filetering av fisk og kjøtt.
  • Universalkniven har et kortere skjær og smalt knivblad som er velegnet til de fleste oppgaver. 
  • Grønnsakskniven med kort skjær og høyt knivblad er velegnet til de oppgavene som krever presisjon og kraft på samme tid.
  • Den lille urtekniven er til alle de små oppgaver på kjøkkenet som krever finesse og plukkearbeid.

ROS Knivserie Svamp 300X399px

ROS Knivserie Broed 300X399px

ROS Knivserie Kokken 300X399px

Thomas Sigsgaard

Arkitekt

”I designprosessen handler det for meg om å finne alle de tingene som har en innflytelse på produktet, før man begynner å tenke form. På den måten oppnår produktet sin optimale funksjonalitet. Det er en super kniv, som har en enkelthet samtidig som den er god å bruke.”

Intensjonen med knivserien var å designe en knivserie som er prismessig tilgjengelig, har en god ergonomi og som fungerer som et uunnværlig kjøkkenverktøy. Stålets legering og eggens vinkel på 28 grader gir skarphet og styrke. Knivbladet, som forsetter gjennem hele skaftet, sikrer optimal vektfordeling og stabilitet, og skaftets harde gummibeleg sikrer et godt og sikkert grep. Det at man kan se at stålet går hele veien gjennom skaftet, visualiserer et sterkt verktøy og at knivene er helstøpte.

Møt Thomas Sigsgaard her

Hvilke kniver har du bruk for i ditt kjøkken?

Thomas Sigsgaard gjennomgår knivserien og forteller hva de enkelte knivene er gode til.

Universalkniven kan bruges til nesten alle slags formål, mens den store kokkekniven er god til både å hakke og skjære kjøtt i jevne skiver uten å ødelegge kjøttet. Brødkniven har alle bruk for, men den er for eksempel også fantastisk til å hakke sjokolade. Urtekniven er også vanskelig å unngå hvis du er opptatt av de små detaljer og finesseoppgaver. Fileteringskniven er uunnværlig til filetering av fisk, kjøtt eller enkelte grønnsaker - f.eks pepperfrukt, hvor man kan få et fantastisk resultat. Grønnsakskniven er en skikkelig arbeidshest, som er god til både å snitte og hakke råvarene du jobber med. 

Et par gode råd

Knivene bør alltid oppbevares på en måte slik at de ikke ligger mot hverandre eller andre stålgjenstander, da dette kan gjøre knivene sløve. Vi anbefaler at man bruker en knivmagnet eller en knivblokk, da det gir optimal beskyttelse. Vask alltid kniven i varmt såpevann etter bruk. Tørk den deretter grundig med et kjøkkenhåndkle. Knivene tåler ikke oppvaskmaskin. Alle knivene skal vedlikeholdes - selv den dyreste kniv får noen mikroskopiske hakk på eggen ved daglig bruk. Derfor anbefales ofte bruk av Rosendahl knivsliper, strykestål eller annen sliping av kniven et par ganger årlig.

 

Relaterede produkter inden for vin

Cutting-edge design til kjøkkenskuffen

Selv den skarpeste kniven i skuffen kan bli sløv med tiden og slite med å skjære pent i det møreste kjøttstykket. Dette er et irritasjonsmoment som heldigvis er enkelt å rette opp på. En kvalitetssamling av kokkekniver trenger ikke stort mer enn en solid knivsliper i kjøkkenskuffen og regelmessig vedlikeholdelse av husholdningens mest brukte kniver.

Til det formålet – og som den ideelle julegaven til gastromen og hobbykokken – har Rosendahl laget Knivsliperen. En sylinderformet knivsliper, som bak det stilfulle ytre i stål gjemmer på en keramisk slipestein spesielt laget til Rosendahls knivserie, tilpasset knivenes slipevinkel og ståltype. Det er snakk om et intuitivt og handy design i en praktisk størrelse, som ved et trykk på endestykket ”popper” sliperen ut og dermed minimerer plassen til oppbevaring, når knivsliperen ikke er i bruk.

ROS Knivserie Knivskaerper 490X384px

DANSK FAVORITT I MER ENN 25 ÅR

DANSK DESIGN

Rosendahl er enkel og funksjonell dansk design. Våre serier utgjør en god base på kjøkkenet og i hjemmet hele livet.

FINN EN ROSENDAHL FORHANDLER

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES