GRAND CRU KAFFE

... DEN PERFEKTE KOPPEN

-

Jakten på den perfekte koppen med kaffe stopper aldri – og den finnes kanskje ikke heller. En rekke forhold avgjør hvordan vi opplever kaffen – noen er mer avgjørende enn andre. For en garvet barista handler det om hvor fint bønnene males, temperaturen på vannet, vannets kontakttid med kaffen og en rekke andre faktorer.

 

GC Stempelkande Header 996X470px

 

  

PRESSKANNEKAFFE

LAG DEN BESTE KAFFEN I PRESSKANNEN DIN

-

Brygging av kaffe med presskanne anses oftest som den beste måten å lage kaffe på. Presskannen er en av de mest ærlige metodene som finnes for å lage kaffe. Her er det ikke noe hokus pokus, fordi denne metoden gir bryggeren den beste følelsen av hva som skjer med kaffen underveis, og dermed gode muligheter til å justere og forfine kaffesmaken. 

GRAND CRU PRESSKANNE

Presskannen er en del av Rosendahls Grand Cru-serie. Den er laget av plast med doble vegger og har derfor en termoeffekt som holder kaffen varm over lengre tid. Kannen rommer 1 liter – tilsvarende ca. åtte kopper kaffe.

» SE GRAND CRU-PRESSKANNEN HER

SLIK LAGER DU DEN BESTE PRESSKANNEKAFFEN:

 1. Doser kaffen i kannen. Bruk ca. 7 gram grovmalt kaffe per kopp og 56 gram til en hel kanne.
 2. Kok opp vannet, og la det avkjøles til 92–94 °C. Hell over vannet.
 3. La kaffen stå og trekke i 4 min uten stempel. Skummet danner et ”lokk” på kaffen, som holder på varmen.
 4. Fjern eventuelt skummet som inneholder bitterstoffer om du ønsker en mer rund og mild kaffesmak.
 5. Sett stempelet på kannen og press rolig ned helt til det når bunnen.

Nyt den nylagde kaffen!

 

Stempelkaffe 500X698px

Skiller Lyngby Porcelaen

Filterbrygger 500X698px

 

POUR OVER – FILTERKAFFE

LAG DEN PERFEKTE FILTERKAFFEN

-

Filterkaffe er den klassiske metoden å bruke ved kaffelaging, der et filter fylles med malte bønner, og der man etterpå fyller på med varmt vann. Lager du filterkaffe med en
kaffetrakter som bruker papirfilter, bør du vaske papirfilteret før bruk. Varm filteret med kokende vann før du begynner å lage kaffe – så forsvinner mesteparten av papirsmaken. 

Mange lager kaffe rett ned i en kopp, men det er synd, for smaken blir bedre når man lager mer av gangen – slik at kaffen blandes bedre sammen.

GRAND CRU FILTERBRYGGER & TERMOKANNE

Filterbryggeren passer til Grand Cru-termokannen – den skrus fast øverst på kannen og gir en stabil og sikker kaffelaging. Grand Cru-termokannen kan romme 1 liter, og den holder kaffen varm i riktig temperatur over lengre tid. 

Kaffen smaker best når den lages mellom 92–94 °C og nytes rundt 50–60 °C.

» SE ALLE GRAND CRU-TERMOKANNER HER

SLIK LAGER DU EN GOD KANNE KAFFE:

 1. Kok opp vannet, og la det avkjøles til 92–94 °C. Sett trakten oppå kannen, og legg oppi filteret. Skyll filteret før du heller oppi kaffen.
 2. Bruk ca. 7 g kaffe per kopp eller 56 g til en hel kanne. Sørg for at kaffen ligger jevnt fordelt i filteret, slik at all kaffe kommer i kontakt med vannet.
 3. Vent i 20 sekunder før du heller på mer vann. Deretter helles vannet i sirkelbevegelser over kaffen. Hell over vannet i en tynn stråle. Sørg for å helle vannet i midten, slik at vannet ikke renner ned på sidene og på den måten ikke kommer i kontakt med kaffen.

Filterbrygger Saadan Foer Du 01 350X450px

Filterbrygger Saadan Foer Du 02 350X450px

Filterbrygger Saadan Foer Du 03 350X450px

 

FORHÅNDSMALING

BRENNING OG OPPBEVARING

-

Kaffen blir ikke bedre enn bønnene du bruker. Produsentene angir oftest doseringen på emballasjen, men hvis det ikke er tilfelle, kan du som tommelfingerregel bruke cirka 7 gram vanlig brent kaffe til én kopp, eller 56 gram til én liter vann. 

Oksygen er kaffens verste fiende! Den nedbryter smaksstoffene gradvis, og derfor er hele bønner også mer motstandsdyktige overfor oksygen, fordi en stor del av kaffen er dekket av den beskyttende overflaten. Kjøp hele bønner, men ikke mal dem før du skal lage kaffen. Bønnene bevarer kaffens smak og aroma, så nymalt kaffe gir den beste smaken. En åpnet pose kaffe bør brukes i løpet av 2 uker. Jo mer av oksygenet i luften kaffen kommer i kontakt med – desto raskere skjer aromatapet. Derfor er det best å oppbevare kaffen i kaffeposen og klemme ut mest mulig av luften. Kaffen må holdes unna sollys – de to er heller ikke gode venner.

 

BRENNINGENS EFFEKT PÅ SMAKEN:

Akkurat som med vin, avhenger kaffens smak av hvor i verden den kommer fra, og hvordan den er brent.

 • Lysbrent kaffe er syrlig og noe fyldig. Denne formen for brenning gir en mild kaffe som er nydelig til frokost og gjennom formiddagen.
 • Mellombrent kaffe gir en god balanse mellom syre, sødme og bitterhet. Derfor er kaffen god til det meste.
 • Mørkbrent kaffe er tyngre og bitrere. Kaffen er spesielt egnet til espresso – gjerne etter en god middag.

 

TIPS! Kvern kaffen riktig ut fra tilberedningsmetoden du velger.

Espresso: Svært fint

Presskanne: Grovt

Filterkaffe: En mellomting

ROSENDAHL 290517 56982 RGB NY

 

BØNNER

BLI BEDRE KJENT MED BØNNENE

-

Kaffe deles inn i arter, der de to store i kaffedrikkernes verden er Arabica og Robusta. Arabica-bønner gir en langt bedre kaffe med en mildere, mer aromatisk og mindre bitter smak. Men det er lettere å få Robusta-bønner til å gro, og derfor blir de ofte blandet i billigere kaffe. Hver kaffeart, f.eks. Arabica, har en rekke sorter under seg som egner seg til dyrking i ulike mikroklimaer rundt om i kaffebeltet som smyger seg rundt ekvator.

 

Kaffens verden er full av kjente navn og steder. Her er et par av dem:

 • Etiopia er kaffens moderland. Historien sier at en gjeter så hvordan geitene hans ble så kvikke efter å ha tygget på de røde bærene, slik at han selv ble inspirert til å koke dem.
 • Brasil er det landet i verden som produserer mest kaffe. Kvaliteten kan variere, men når den er god, får man en rund og myk kaffe som passer godt om morgenen.
 • Colombia er Sør-Amerikas nest største kaffeproduserende land, der kaffen dyrkes i skråningene i Andesfjellene. En vanlig smaksprofil er fyldig med et lite hint av sjokolade.
 • Mocca er en havneby i Jemen, der kaffen opprinnelig ble eksportert fra. Navnet Mocca er senere blitt et synonym for kaffe, selv om det i dag ikke produseres mange kaffebær i Jemen.
 • Java refererer akkurat som Mocca til et geografisk sted der kaffe ble eksportert, og det er på samme måten blitt et synonym for kaffe. Java Mocca er navnet på en klassisk kaffeblanding.

Kaffe Billede1 350X450px

Kaffe Billede2 350X450px

Kaffe Billede3 350X450px

Grand Cru Presskanne

Sort, 1 l
NOK 549,00

Grand Cru Filterbrygger

sort, Ø 13,5 cm
NOK 129,00

Grand Cru Termokanne

Sort, 1 l
NOK 599,00

Grand Cru Termokanne

Rød, 1 l
NOK 599,00

Grand Cru Termokanne

Hvit, 1 l
NOK 599,00

Grand Cru Termokanne

Stål, 1 l
NOK 799,00

Grand Cru Termokanne

Støvet grå, 1 l
NOK 599,00

Penta Termokanne

Sort, 1 l
NOK 699,00

Grand Cru Termokanne

Lys grå / mørk grå , 1 l
NOK 599,00

Grand Cru Termokanne

mørk rød, 1 l
NOK 549,00

Grand Cru Termokanne

Grøn, 1 cl
NOK 549,00
DANSK FAVORITT I MER ENN 25 ÅR

DANSK DESIGN

Rosendahl er enkel og funksjonell dansk design. Våre serier utgjør en god base på kjøkkenet og i hjemmet hele livet.

FINN EN ROSENDAHL FORHANDLER

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES