Her finner du de siste pressemeldingene om nye produkter fra Rosendahl serien. 

» GÅ TIL PRESSEKONTAKT
» FÅ TILGANG TIL VÅR MEDIEDATABASE

Nyheter med perfekt timing

Pressemeldinger

Det er ingen hemmelighet at tid er en luksus i dag. De siste årene har det også blitt et sjeldent gode å kunne være unplugged og frakoblet. Det har gitt et nytt fokus på klassiske bord- og veggklokker som stråler av gammeldags funksjonalitet og skyhøy designfaktor, spesielt når de er skapt av selveste Arne Jacobsen. Med sans for timing sender Arne Jacobsen Clocks nå ut nye utgaver av de ikoniske klokkene ”Station” og ”Bankers” i trendy gråtoner til bordet og som et sort blikkfang på enhver vegg.

Her finner du pressemeldinger fra Arme Jacobsen serien:

Høsten 2018

»   Nyheter med perfekt timing

 

 

Grand Cru To Go

Pressemeldinger

On the go-kulturen har utviklet seg raskt de siste årene. Takket være den digitale utviklingen kan vi arbeide og holde foredrag hvor som helst, så lenge det finnes plug and play, og for mange er bilen også blitt et mobilt kontor som brukes til å avvikle møter fra A til B. Men uten mat og drikke, duger helten tross alt fortsatt ikke. Derfor tilføyer Rosendahl nå to nyheter i den ikoniske Grand Cru-serien: En designlekker drikkeflaske og en elegant termokopp med enhåndsbetjent trykknappfunksjon som serverer varme og kalde drikker på farten og har trendy silikondetaljer i blå, plomme, sort og hvit.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Høsten 2018

»   Grand Cru To Go

 

Grand Cru, Rosendahl, to go, termokop, termokrus, vandflaske
Grand Cru, Rosendahl, køkken, tragt, termokande, nyhed

Sterk nyhet til filterfans

Pressemeldinger

Kaffevanene i Skandinavia har endret seg markant de siste årene. Der filterkaffen og stempelkannen før var det naturlige førstevalget i hverdagen, er kaffekapsler og enkeltporsjoner i dag et populært alternativ, men for ekte kaffefeinschmeckere har trenden for lengst gått videre. Nå handler det i stedet om pour-over-metoden, som vender tilbake til kaffebryggingens røtter og lager kaffe rett i kannen som i gamle dager. Rosendahl har hørt kaffeelskernes bønner og lanserer en filterbrygger som passer til den klassiske Grand Cru termokannen samt en kjøkkenrullholder med logodetaljer slik at du kan tørke opp med samme stil.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Høsten 2018

»   Sterk nyhet til filterfans

Avlang anretning

Pressemeldinger

Moderne matkultur handler om mye mer enn det å spise seg mett. Både til hverdag og til fest er det økt fokus på maten som serveres og selskapet den skal nytes i. Måltidet har i dag blitt en sosial aktivitet hvor vi har det hyggelig sammen og nyter små uhøytidelige anretninger mens vi snakker om hva som skjer i verden, en pause i en hektisk hverdag. Med dagens social dining-trend i tankene utvider nå Rosendahl Grand Cru-serien med et klassisk, rektangulært serveringsfat, som med sitt anvendelige format er dedikert til "smått og godt", deriblant tapas, sushi, grønnsakssnacks, frukt og søte fristelser.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Høsten 2018

»   Avlang anretning

Nyheder, Rosendahl, Grand Cru, serie, Fad, rektangulær
Rosendahl, julepynt, Ole Kortzau, Jul, Karen blixen jul

Karen Blixens blomsterspråk

Pressemeldinger

Karen Blixens forfatterskap hører til blant et av de mest ikoniske i det 20. århundret. Den verdensberømte danske forfatteren var både dekadent og drevet av en stor interesse for det autentiske og naturlige – og nettopp her henter årets julekolleksjon sin inspirasjon. Med blikk for den naturelskende Blixen har Ole Kortzau nok en gang omskapt Baronessens univers til nye ornamenter til treet, pakkene og pynt i hjemmet, og setter samtidig fokus på tradisjonen med å flette sammen julehjerter. Som forfatter er Karen Blixen kjent og hedret for språket sitt, men hun hadde samtidig et sterkt og lidenskapelig forhold til naturen og til årstidens blomster. Det finnes derfor flere bøker om Blixens ”blomsterspråk”, og det er neppe tilfeldig at beboerne rundt den afrikanske farmen hvor Blixen bodde i en årrekke, nettopp ga henne tilnavnet Blomst.

Her finder du pressemeddelelsen om Karen Blixens Jul:

Høsten 2018

»   Karen Blixens blomsterspråk

 

Grafisk juleglamour

Pressemeldinger

Å lette på lokket til esken med julepynt er som å åpne et smykkeskrin. Her skjuler det seg ofte et ekstravagant virvar av gull, sølv og glitter, og selv tilhengere av minimalistisk innredning lar seg friste når julepynten har grafisk stil og moderne formspråk. Nettopp dette karakteriserer Zarah Voigts juledesign for Rosendahl – og nå gjentas fjorårets vellykkede samarbeid med den kjente smykkekunstneren. Hun har skapt en spesiell kolleksjon av Karen Blixens Jul, som hyller iscenesettelsen av det moderne julehjemmet med sofistikerte metallornamenter i hjerte-, kremmerhus- og rombeform.

Her finder du pressemeddelelsen om Karen Blixens Jul:

Høsten 2018

»   Grafisk juleglamour

 

 

Rosendahl, julepynt, Zarah Voigt, Jul, Karen blixen jul

 

Jubileumsstål

Pressemeldinger

I 2018 feirer Rosendahls signaturserie ”Grand Cru” tjuefem år, og den populære jubilanten har aldri stått sterkere. Serien startet sin historie med den karakteristiske vinproppen i stål og gummi, og sortimentet dekker i dag så godt som alle kategorier til bord og bolig. Grand Cru-jubileet markeres med en nytolkning av den klassiske kronelysestaken, selvfølgelig med seriens kjente DNA, rillene.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Våren 2018

»   Jubileumsstål

Kværne på Grand Cru-formel

Pressemeldinger

Som en markering av Grand Cru-seriens tjuefemårsjubileum i 2018 – lanserer Rosendahl nå et nytt kverndesign som krydrer både bordoppdekningen og måltidet med en lekker konisk formgivning, glasert hvitt porselen og eikelokk. Alt i tråd med Grand Crus velkjente design-DNA.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Våren 2018

»   Kvern med Grand Cru-formel

Spicy spagetti

Pressemeldinger

Selv om det nye nordiske kjøkkenet står sterkere enn noensinne, er det fortsatt plass til gamle klassikere i den moderne matkulturen. Det gjelder ikke minst pastaen, som frister med spagetti og enkle, men delikate serveringer. Den største hverdagshelten av dem alle fortjener naturligvis egnet oppbevaring, og derfor introduserer Rosendahl nå et langlemmet spagettiglass i Grand Cru-serien. Det får selskap av et smart krydderglass med mulighet for kvernfunksjon, til glede for moderne gastroentusiaster.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Våren 2018

»   Spicy spagetti

Brunsjservering i hjemmekafeen

Pressemeldinger

Lige siden brunchbegrebet blev introduceret i Skandinavien, har vi elsket det. Den uhøjtidelige samværsform er som skabt til Nordic Living og til vores forkærlighed for social dining, og på blot et enkelt årti er ”brunch” gået fra at være en trend til en tradition, vi dyrker i stor stil både derhjemme og på cafe. I dag er det ’at brunche’ dog ikke helt som for ti år siden. I takt med brunchfænomenets sejrsgang er udvalget på tallerkenen blevet stadig mere raffineret og tilpasset den individuelle smag, og alt serveres ikke længere på en tallerken. Tværtimod dyrker den moderne brunch i stadig større grad de individuelle serveringer, og til det formål har Rosendahl skabt to nye Grand Cru produkter – en oval tallerken og et lidt større tallerkenfad – der er perfekte til sideservering til alle måltider, men især når det er brunch o’clock.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Våren 2018

»   Brunsjservering i hjemmekafeen

Rosendahl, Stempelkande, nyhed, kaffe

Grand Cru med presskanne

Pressemeldinger

Kaffeelskere strides om den beste bryggemetoden, men egentlig er det nok en smakssak om man liker filter-, kapsel- eller presskannekaffe. Denne høsten kan tilhengere av presskannekaffe se ekstra frem til en velbrygget kopp. Rosendahl legger nemlig en innovativ, ny presskanne til Grand Cru-sortimentet, som ivaretar alle kvalitetene til bryggemetoden og samtidig holder kaffen varm i timevis med sin innebygde termoeffekt.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru-seriens nyheter:

Høsten 2017

»   Grand Cru med presskanne

Funksjonalitet i lokket

Pressemeldinger

Når livet gir deg sitroner, lag limonade, sier et gammelt ordspråk. Men det er mange andre bruksmuligheter for sitrusfrukter som sitroner, grapefrukt og lime. De egner seg blant annet svært godt til dressinger og marinader. Derfor har Rosendahl skapt Grand Cru Sitruspresser. Nyheten presser sitrusfrukter direkte ned i de kjente, rillede oppbevaringsglassene. Ny i serien er også Grand Cru Rivjern, som etter samme oppskrift river parmesan og ingefær. Begge nyhetene har en innebygd lokkfunksjon. Oppbevaringsserien fra Grand Cru hører til blant Rosendahls mest populære og ikoniske design. Både familien og den lidenskapelige gourmeten har nemlig bruk for funksjonell oppbevaring til både hverdagens basisvarer og til de mer sjeldne spesialinnkjøpene. Med sitt omfattende sortiment har Grand Cru oppbevaringsglass til det meste. Hittil har fokus primært vært på kjøkkenets tørrvarer, men det endrer Rosendahl nå med introduksjonen av to nyheter som er laget spesielt for kjøleskapet

Her finner du pressemeldinger vedrørende Grand Cru Sitruspresser og Grand Cru Rivjern:

Høsten 2017

»   Funksjonalitet i lokket

Rosendahl, Citronpresser, rivejern, nyhed 2017, køkken, tilbehør, Rosendahl nyhed
Rosendahl, penta, karaffel, vandkande, vand, flaske, kaffekande, teæg, kande, termokande

Geometriske former til te- og kaffeelskere

Pressemeldinger

Moderne te- og kafferitualer vier gjerne oppmerksomhet til spørsmål om trekketid, spesialristing og aroma, mens basisustyret kommer i bakgrunnen. Dette retter Rosendahl opp i denne høsten med lanseringen av to nyheter til te og kaffe som ikke kan oversers; Penta tesil og Penta termokanne grå. 

Her finner du pressemeldinger vedrørende Penta tesil og termokanne:

Høsten 2017

»   Geometriske former til te- og kaffeelskere

 

 

Karaffel med flere fasetter

Pressemeldinger

All vin har godt av lufting og dekantering, og kan med fordel bli helt over fra flaske til karaffel. Med det i tankene har Rosendahl i samarbeid med designer Thor Høy skapt Penta: Et innovativt og svært dekorativt glassdesign, som både kan lufte og dekantere vinen. Samtidig bryter den med den tradisjonelle tanken om at en karaffel bør være organisk og rund i formgivningen. Den munnblåste Penta-karaffelen er perfekt til vin, men naturligvis også velegnet til vann med og uten bobler, om man vil tilføre borddekkingen litt snert. Akkurat som resten av Penta-serien, henter den nye karaffelen inspirasjon i den geometriske, femkantede figuren ”Pentagon”. Det stramme, arkitektoniske uttrykket er som skapt til moderne bruksdesign og kantene gir massevis av refleksjon og spill til det munnblåste glasset.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Penta Karaffel:

Høsten 2017

»   Karaffel med flere fasetter

 

 

Rosendahl, penta, karaffel, vandkande, vand, flaske
Rosendahl, Nanna Ditzel, lysestage, nyhed

Ditzel med dobbelfunksjon

Pressemeldinger

Rosendahl oppdaget og tolket Nanna Ditzels Kryds og Tværs-mønster i fjor for første gang. Nanna Ditzel designet opprinnelig Kryds og Tværs for en tapet, men det grafiske strekmønsteret lot seg med hell overføre til glass, porselen, silikon og tekstil. Nå gjentar Rosendahl suksessen med lanseringen av Nanna Ditzel Cube: En kvadratisk, vendbar lysestake til både kronelys og telys med Kryds og Tværs som relieffdekorasjon på sort aluminium.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Nanna Ditzel Cube:

Høsten 2017

»   Ditzel med dobbelfunksjon

 

 

Zarah Voigts juleutsmykking

Pressemeldinger

Smykkekunstner Zarah Voigt er oppvokst omgitt av teater og haute couture. Det preger hennes jul som oser av overdådighet, eventyr og inspirasjon fra fordums prakt. Nå gjør Zarah Voigt en gjesteopptreden som designer i Rosendahls serie Karen Blixens Jul, hvor hun tolker årets julepynt med inspirasjon fra smykkeuniverset og presenterer to stjernedesign i forgylt og forsølvet, som er den glamorøse Baronesse Blixen verdig. Med Karen Blixens Jul-kolleksjonen får Zarah Voigt sin debut som julepyntdesigner. DNA-et bak hennes design er likevel velkjent, og akkurat som Zarah Voigts smykker er toppstjernen og stjerneopphenget fylt med markante kontraster som gjør årets nye julepynt både rå og sofistikert.

Her finner du pressemeldinger vedrørende Zarah Voigts juleudsmykning :

Høsten 2017

»   Zarah Voigts juleutsmykking

 

 

Rosendahl, Zarah voigth, julepynt, jul, stjerner, guld, sølv
Rosendahl, Karen blixet, karen blixens jul, julepynt, jul, stjerner, guld, sølv

Stjerneskudd og elegante engler

Pressemeddelelser

Karen Blixen er et av de store navnene innen verdenslitteraturen, men den danske forfatteren er ikke bare berømt for sine fantastiske fortellinger. Mytologien rundt Baronesse Blixen knytter seg i høy grad til hennes personlige liv og levnet, og det samme gjør kolleksjonen ”Karen Blixens Jul”, som Rosendahl hvert år supplerer med nye oppheng. Designer Ole Kortzau henter nemlig inspirasjon i Karen Blixens egen jul, som hun elsket å dekorere på fantasifullt vis. Årets Karen Blixens Jul er derfor full av englemagi og stjernestøv, og som alltid støtter Rosendahl Karen Blixen-museet, Rungstedlund, med en del av salget.

Her finder du pressemeddelelsen om Karen Blixens Jul:

Høsten 2017

»   Stjerneskudd og elegante engler

 

 

Arne Jacobsen med blått på skiven

Pressemeddelelser

Arne Jacobsen er en av de store innen dansk arkitektur- og designhistorie. I løpet av 50- og 60-tallet skapte han noen av sine mest kjente og populære signaturdesign. Det gjelder ikke minst vegguret City Hall, som Arne Jacobsen tegnet til Rødovre Rådhus i 1956. Det ikoniske uret har i dag kultstatus og lanseres i brunert aluminium med Royal Blue-skive. Med brunert aluminiumskasse og rojal blå på skiven får vegguret et kult preg av retro. City Hall-nyheten tilfører samtidig en ny, rå nyanse til den populære metalltrenden i innredningen av både kjøkken, kontor og stue.

Her finner du pressemeldinger vedrørende City Hall Royal:

Efterår 2017

»   Arne Jacobsen med blått på skiven

 

 

Rosendahl, Arne Jacobsen, Ure, Vægure, Nyhed

Duet

Pressemelding

I musikkens verden er duetten oftest en kjærlighetssang der to røster møtes i vakker samklang i en hyllest til sin elskede. Vårens lansering av det nye serviset Duet er Rosendahls kreative kjærlighetserklæring til moderne borddekking. Duet spiller ikke bare på sammensetningen av to farger, men også på kombinasjonen av blank og matt porselen samt det elegante relieffmønsteret som skaper vakkert samspill mellom glatte og rillede flater. Med sitt elegante utseende og deler i ulike fargetoner, passer serviset perfekt som gave til personen som samler, og byr på overraskelse og fornøyelse hver gang det åpnes. Og med 10 års bruddgaranti på servisets deler, blir det en gave som varer.

Her finner du pressemeldingen om Duet:

Våren 2017

»   Nye toner til middagsbordet

 

 

Penta

Pressemelding

Skandinavisk design er kjent for sitt ofte organiske formspråk med myke og buede linjer. Designhistorien er imidlertid full av fasetter. Dette kommer til uttrykk med Rosendahls lansering av sin nye brukskunstserie, Penta. Med sine geometriske flater fornyer den hverdagens klassiske bruksgjenstander, og gir dem et arkitektonisk strøk som er tidløst og trendy. Serien består av en termokanne og et fat i tre størrelser.

Her finner du pressemeldingen om Penta:

Våren 2017

»  Kantet kul

 

 

Flaggat

Pressemelding

Selv om vi i dag reiser, jobber og bosetter oss over hele verden, er det moderne mennesket likevel tradisjonelt når det kommer til det å hylle sine nasjonale røtter. Spesielt på merkedager hvor bordflagget er et must. Ved et trylleslag lager flagget fest på 17. mai, på bursdagsbordet, og på jubileet. Nå hyller Rosendahl flaggkulturen med et nytt bordflagg i speilblankt stål, som både er klassisk og samtidig har den slanke, rene utformingen som kjennetegner skandinavisk design. Med sin massive, runde stålbunn vaier flagget i takt med den gode stemningen.

Her finner du pressemeldingen om Flaggat:

Våren 2017

»  Rosendahl heiser flagget

 

 

Rosendahl

PRESSEMELDINGER

Glass har kort sagt blitt en accessoire, og i fjor introduserte Rosendahl glasserien "Premium" for å tilfredsstille dette behovet. Premium-serien er et elegant og fullstendig sortiment av glass som matcher det moderne kravet om spesialisering og luksus i hverdagen, og som denne høsten får følge av et snapsglass.

I samarbeid med Rosendahl er Tom Nybroe denne høsten aktuell med en multifunksjonell vinskjenker som gir vinelskere det perfekte verktøyet til håndtering av vinen fra flaske til glass. Proppen oksiderer og dekanterer under skjenkingen og er utført i stilrent stål, noe som tilrettelegger for en hygienisk servering med høy designfaktor. 

Erkjennelsen av knivens betydning har plassert den øverst på handlelisten til det moderne kjøkkenet, og nå frir Rosendahl til matfolket med en ny, funksjonell knivserie bestående av seks deler. Serien er laget av stål og gummi i samarbeid med arkitekt og designer Thomas Sigsgaard, som henter inspirasjon i den klassiske jaktkniven og etterspørselen etter gode, prisgunstige kjøkkenredskaper. Høstens nyheter til kjøkkenskuffen omfatter også en elegant knivsliper som skjuler et keramisk slipespor bak det blanke stålet.

Rosendahl har i samarbeid med arkitekt og designer Eva Harlou skapt Vinkulen. En moderne, leken og superfunksjonell ny design, som hendig kombinerer korketrekker, folieskjærer, vinkork og opptrekker, og legger opp til samtaler om estetisk bruksdesign når kulen tas fra hverandre og settes sammen rundt bordet. Vinkulen er også dekorativ helt uten druer og inngår dermed som en naturlig del av boliginnretningen. 

Den ikoniske Grand Cru-karaffelen med markerte riller og stålmansjett er en designmessig superstjerne og et av de mest populære produktene i Rosendahls sortiment. Heldigvis er ikke heltestatus noen hindring for å fornye karaffelkategorien, og i samarbeid med designer Pil Bredahl tar Rosendahl denne høsten hverdagens uunnværlige "vannbærer" til nye høyder. 

Her finner du pressemeldinger fra 2016 vedrørende Rosendahl-seriens nyheter:

Høsten 2016

»   Premium – parat til snaps
»   Multitasking i vinens ånd
»   Helstøpt knivdesign
»   Kuleskjønn vindesign
»   Karaffelkult til kjøleskapet

Nanne Ditzel

PRESSEMELDINGER

Nanna Ditzel (1923–2005) er kjent som dansk designs ”Grand Old Lady”. Hun var gjennom hele sin karriere nysgjerrig etter å bryte faggrenser og utforske andre kreative disipliner. En titt i designarkivet avslører at Nanna Ditzel har rørt ved det meste som omgir et moderne menneske – fra tekstiler til interiør. Det samme har Rosendahl, som denne høsten viderefører Ditzels design til nye produktgrupper. Det skjer med etableringen av en selvstendig Nanna Ditzel-kolleksjon under Rosendahl, som er skapt i nært samarbeid med designerens familie, og har rot i hennes karakteristiske "kryss og tvers"-mønster som nå igjen fortolkes i et unikt univers til kjøkken og hjem. 

Her finner du pressemeldinger fra 2016 vedrørende Nanna Ditzel seriens nyheter:

Høsten 2016

»   Rosendahl og Ditzel krysser spor
»   Dekk på med Ditzel

 

 

Karen Blixen

PRESSEMELDINGER

Nu lansere Rosendahl e ny moderne adventdesign i Karen Blixens Jul-serien som omfavner den populære metalltrenden og den geometriske formgivningen. Den firearmede staken kan brukes i hjemmet hele året, pyntes etter behov – og suppleres av matchende juletrelysholdere med rå diamantformet spiss.

Her fortolkes klassisk julesymbolikk, natur og tidsriktige metaller i funklende, dekorative oppheng, og 2016-nyhetene er intet unntak. Stiliserte julenek, kranser, grantrær, engler og nisser setter julen på designkartet, og etter stor etterspørsel er bilderammen tilbake i sortimentet, slik at øyeblikksbilder, selfier og bilder av familie og venner kan brukes som personlige pyntegjenstander på treet og rundt i hjemmet.

Her finner du pressemeldinger fra 2016 vedrørende Karen Blixen seriens nyheter:

Høsten 2016

»   Egdy advent
»   Billedskjønn julepynt à la Blixen

 

Grand Cru

pressemeldinger

Rosendahls Grand Cru-oppbevaringskrukker er en klassiker, og serien oppdateres nå med lokk av europeisk ubehandlet eik som understreker det skandinaviske design-DNA-et.

Rosendahl går denne våren nye veier og introduserer et nytt grafisk tertefat med store riller på den kjente Grand Cru-designen.

Med fjorårets nyhet Grand Cru Eggeglass blander Rosendahl former og flater i en moderne porselensdesign, som tar det klassiske eggeglasset til nye høyder.

Rosendahl supplerer nemlig Grand Cru-universet med en ny potteskjuler, som leker med former og overflater, og oppdaterer den uunnværlige designen.

Her finner du pressemeldinger fra 2016 vedrørende Grand Cru-seriens enkle og elegante nyheter:

Våren 2016

»   Organisk oppbevaring
»   Tid for pai
»   Eggende nyhet
»   Kul kamuflasje

 

Rosendahl

pressemeldinger

Ofte ligger fokus på å gjenskape og raffinere velkjente bruksgjenstander ved hjelp av nye teknikker, materialer og inspirasjon utenfra. Det er nettopp det Rosendahl har hatt i tankene med vårens porselensnyhet, saltkaret.

Designerne Rud Thygesen og Johnny Sørensen i sin tid designet sitt kjente salt- og peppersett. Flere årtier senere er den elegante og minimalistiske "duo-designen" for lengst blitt et moderne designikon, som nå hentes frem av Rosendahls arkiver og relanseres til glede for tilhengere av funksjonell og minimalistisk bruksdesign

Nå hyller Rosendahl et lite stykke luksus med lanseringen av glasserien Premium. Premium er laget med like høye stetter på vinglassene, fyldig klokke og i en robust kvalitet.

Nå introduserer Rosendahl et fingersalt- og pepperkar i moderne, matt porselen, som samler de uatskillelige krydderne på et brett av ubehandlet eik. 

Her finner du pressemeldinger fra 2016 vedrørende Rosendahl-seriens nyheter:

Våren 2016

»   (Ba-)salt!
»   Stålsatt krydderklassiker
»   Vinvennlig hverdagsluksus
»   Yin og yang til middagsbordet

 

 

 

Arne Jacobsen

pressemeldinger

Den elegante kombinasjonen av petroleumsblå urkasse og ben i matt messing gir et nytt og tidsriktig uttrykk til Arne Jacobsens ikoniske design, som har multifunksjon som klokke, vekkerklokke og dekorasjonsobjekt i innredningen.

Med Arne Jacobsens værstasjon frir Rosendahl til både amatørmeteorologen og designelskeren – og til alle andre med interesse for å sette verdensberømt og funksjonell formgivning til veggs i innredningen. 

Her finner du pressemeldinger fra Arme Jacobsen serien:

Vår 2016

»   Den blå timen
»   Vår i luften

 

 

 

 

Grand Cru

Pressemeldinger

Denne høsten tilføyer derfor Rosendahl to nyheter til sitt bambussortiment: Et sett ovale smørebrikker og et multifunksjonelt skjærebrett i vakker, organisk formgivning – hipt og helt naturlig. 

Denne høsten byr Rosendahl på et nytt glass som er laget spesielt til hetvin, brennevin og likør. 

Rosendahl tilføyer nå en flott melamin-brødkurv til Grand Cru-serien.    

Denne høsten er det gode nyheter til gamle og nye tilhengere av Grand Cru-universet når Rosendahl setter støvete pasteller og maskulin blå på den kjente designen.

Denne sesongen har de testvinnende termokannene ikledd seg pasteller og henter inspirasjon fra vinterens dempede lyssetting med støvet grå og rosa overflate. Grand Cru-universet har i tillegg fått følge av smørebrikker og en melkemugge i porselen som matcher den kjente designen, og er et sterkt bidrag til kjøkkenbordets nye trendy trio.

Denne høsten suppleres Grand Cru Bakeware med en ny stor skål. Den store skålen, som rommer 7,5 liter.

Rosendahl vil tilføye et multifunksjonelt og minimalistisk fat til sitt Grand Cru-sortiment i glass.

Kjøkkenrullholderen - Rosendahl denne høsten tolker i en ny, tidstypisk tredesign.

Her finner du pressemeldinger fra 2015 vedrørende Grand Cru-seriens enkle og elegante nyheter:

Høsten 2015

»   Rosendahl frir til hjemmebakeriet
»   Pasteller på kannen
»   Nybakt Grand Cru-design
»   Nye farger til Grand Cru-universet
»   En hyllest til norsk mattradisjon
»   Bambusen florerer
»   Alt på ett fat
»   Rosendahl satser på det enkle

Vår 2015

»  Firkantede fristelser
»  Normcore til kjøkkenet
»  Plussize-servering
»  Scandicool-design til hot klassiker
»  Rosendahl to go

Grand Cru Soft

Pressemeldinger

De fleste kjøkkenfolk har en soft spot for skåler som er lekre i uttrykket og multifunksjonelle i bruk. Det moderne kjøkkenet har nemlig ofte bruk for skåler ─ til matlaging og til servering, og denne høsten frir Rosendahl til de gastronomi-interesserte med en stor nyhet. Grand Cru Soft-serien har nemlig fått voksesmerter og innlemmer en ny, søt og rommelig serveringsskål i sortimentet som passer perfekt til alle bordets gleder. 

Her finner du pressemeldinger fra 2015 vedrørende Grand Cru Soft-seriens nyheter:

Høsten 2015

»   Den perfekte skålen

Vår 2015

»   Cocotteri

Karen Blixen

Pressemeldinger

Hvert år gjør Ole Kortzau julens symbolikk om til forgylte og forsølvede oppheng i Rosendahls serie Karen Blixens Jul. En populær tradisjon som i år har blitt supertrendy. Den klassiske julepynten er en naturlig del dagens interiørtrend som har fokus på metaller og naturinspirasjon. Årets julepynt er lett å ta i bruk i det moderne hjem og skaper massevis av stemning og vakre blikkfang – helt enkelt.

Her finner du pressemeldinger på julepynt fra Karen Blixen serien:

Høsten 2015

»  Karen Blixens dekorative jul

Høsten 2014

»   Prinsessedrømmer
»   Karen Blixens Jul 2014 – helt naturlig

Karen blixen jul, Rosendahl, julekugler, julepynt,  Rosendahl Design Group

Karen Blixens Jul

pressemeldinger

Karen Blixens Jul er en serie av dekorativ og fantasivekkende julepynt, i enten 24 karats forgyllning eller forsølvet med sterling sølv, designet av Ole Kortzau og i denne sesongen har Jette Frölich satt sine romantiske blomstermotiver på to sett lekre glasskuler.

Rosendahl er offisiell hovedsponsor for Karen Blixen Museet, og for hvert solgte stykke Karen Blixens Jul går et fastsatt beløp til finansiering av nye utstillinger på Rungstedlund.

Her finner du pressemeldinger på julepynt fra Karen Blixen serien:

Høsten 2014

»   Prinsessedrømmer
»   Karen Blixens Jul 2014 – helt naturlig

Pressemeldinger 2013

»   Karen Blixens Jul er Full af symbolikk (Word-dokument)
»   Jette Frölich fortolker Karen Blixens juleunivers (Word-dokument)

Filigran

pressemeldinger

Lin Utzons "Filigran"-design er en klassiker i Rosendahl-sortimentet. Vanligvis kjennetegnes serien av sine dekorative, snirklete mønstre, men denne høsten går Lin Utzon andre veier og har oppdatert Filigran helt uten de karakteristiske illustrasjonene. Det munnblåste glasset har i stedet fått en vakker og vridd design som har en stor effekt i den lille lyslykten, og vasene blir til små kunstverk selv uten blomster.

Her finner du pressemeldinger fra 2014 på Filigree:

Høsten 2014

»   Fornyet Filigran

 

 

Filigran vase fra Rosendahl

Arne Jacobsen

Pressemeldinger

”Trykk avler mottrykk”, sies det. Det gjelder også i designuniverset, der en av tidens sterkeste trender – slow tech – utfordrer digitaliseringen med en rekke autentiske kvalitetsdesign. Blant dem er Arne Jacobsens værstasjon, som Rosendahl nå lanserer i en vakker fortolkning av designerens verdenskjente Bankers-klokke. Et tidsur, en temperaturmåler, et barometer og et hygrometer plasseres sammen og danner en værstasjon, som er aktuell i det moderne interiøret igjen, og som gjør det spennende å snakke om været.

Her finner du pressemeldinger fra Arme Jacobsen serien:

Efterår 2015

»  Rosendahl vil snakke om været 

 

Rosendahl, termo

Grand Cru

Pressemeldinger

Under det senaste året har Rosendahl med stor framgång lanserat den fyrkantiga sushitallriken i sortimentet, och detta år fortsätter ”fyrkanterierna” när den aptitliga serien utvidgas med serveringsfat, middagstallrikar och små skålar.

Som en hyllest til funksjonell hverdagsluksus føyer Rosendahl denne våren to nye design til Grand Cru sortimentet. Et klassisk serveringsfat og et serveringsfat med fot – begge i perfekt plussize på 33 cm.

Som en håndsrekning til alle travle te- og kaffeelskere lanserer Rosendahl denne våren et nytt stålsatt termokrus.

Nå er det gode nyheter til alle bakeglade, når Rosendahl denne våren utvider Grand Cru-melaminserien med en praktisk mellomstørrelse på 2,4 liter.

Rosendahls Grand Cru-termokanne er en moderne klassiker som gang på gang kåres til "best i test". Den velkjente og funksjonelle designen hviler likevel ikke på laurbærene, men fornyes fortløpende, så sesongens mest trendy farger kan komme på kaffebordet.

Her finner du pressemeldinger fra 2015 vedrørende Grand Cru-seriens enkle og elegante nyheter:

Vår 2015

»  Firkantede fristelser
»  Normcore til kjøkkenet
»  Plussize-servering
»  Scandicool-design til hot klassiker
»  Rosendahl to go

Pressemeldinger 2014

»  Rosendahl står på pinne for sushifolket
»  Design for baking 
»  Pastellfarger til vårlige drikker - Grand Cru termokannen i pastellfarger (word-dokument)

Pressemeldinger 2013

»   Rosendahls signaturdesign runder 20 år med rivende utvikling (word-dokument)
»   Jubileumsdesign i stilrent stål - Grand Cru Termokanne i stål (Word-dokument)
»   Godt skåret! - Rosendahl Grand Cru kniv og kjøtt gaffel (Word-dokument)
»   Pretty In Pink - Grand Cru Pink Termokanne (word-dokument)
»   Uunværlig ovaler fra Rosendahl - Grand Cru fate (word-dokument)

Grand Cru

pressemeldinger

I fjor kunne Rosendahls Grand Cru-serie feire 20-årsjubileum, og termokannen er uten tvil blant de mest populære designene. Her finner du pressemeldinger fra 2014 vedrørende Grand Cru-seriens enkle og elegante nyheter:

Vår/Sommer 2014

»  Pastellfarger til vårlige drikker - Grand Cru termokannen i pastellfarger (word-dokument)

Pressemeldinger 2013

»   Rosendahls signaturdesign runder 20 år med rivende utvikling (word-dokument)
»   Jubileumsdesign i stilrent stål - Grand Cru Termokanne i stål (Word-dokument)
»   Godt skåret! - Rosendahl Grand Cru kniv og kjøtt gaffel (Word-dokument)
»   Pretty In Pink - Grand Cru Pink Termokanne (word-dokument)
»   Uunværlig ovaler fra Rosendahl - Grand Cru fate (word-dokument)

Grand Cru Soft

pressemeldinger

Grand Cru Soft-seriens organiske formspråk er skapt til å sette maten i fokus. De enkle linjene gjør det lett å mikse med andre sett og skape et unikt bord.

Her finner du pressemeldinger fra 2014 vedrørende Grand Cru Soft-seriens nyheter:

Vår/Sommer 2014

»   Nyheter vi er svake for - Grand Cru Soft's nyheter (Word-dokument)
»   Pasta prego! - Grand Cru Soft Pastatallerken (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013

»   Asjetten er igjen blitt aktuell - Grand Cru Soft asjetten (word-dokument)
»   Med godt grep om kaffekulturen - Grand Cru Soft termokanne i grønt (word-dokument)
»   Alle gode ting er tre - Grand Cru Soft glasskåler (Word-dokument)
»   Parløp på frokostbordet - Grand Cru Soft frokost sett (Word-dokument)

Grand Cru Soft

Pressemeldinger

Cocotten er en gammel kjenning på kjøkkenet. Den gir fantastiske matlagingsresultater og kan tas direkte fra ovn til bord. Det er en fordel som har fått Rosendahl til å raffinere cocotten og forme den i glass som del av Grand Cru Soft-universet.

Her finner du pressemeldinger fra 2015 vedrørende Grand Cru Soft-seriens nyheter:

Vår 2015

»   Cocotteri

Pressemeldinger 2014

»   Nyheter vi er svake for - Grand Cru Soft's nyheter (Word-dokument)
»   Pasta prego! - Grand Cru Soft Pastatallerken (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013

»   Asjetten er igjen blitt aktuell - Grand Cru Soft asjetten (word-dokument)
»   Med godt grep om kaffekulturen - Grand Cru Soft termokanne i grønt (word-dokument) 
»   Alle gode ting er tre - Grand Cru Soft glasskåler (Word-dokument)
»   Parløp på frokostbordet - Grand Cru Soft frokost sett (Word-dokument)

Grand Cru, Cocotte, glas, madlavning
Rosendahl, Filigran serie, vase

Filigran

pressemeldinger

Lin Utzon er en av dansk designs klassiske formgivere og er kjent for sine mange vakre glassdesign. Blant disse er serien "Filigran", som har vunnet mange tilhengere med sin lysreflekterende effekt og sitt høylivede formspråk, som får løse blomster og buketter til å stå flott, helt enkelt. I vår introduserer Rosendahl en ny vase til den vridde Filigran Optik-serien, skapt for lange blomsterstilker og for å fange opp solstrålene.

Her finner du pressemeldinger fra 2015 på Filigree:

Vår 2015

»   Filigran Optik får familieforøkelse

Pressemeldinger 2014

»   Fornyet Filigran

 

 

Rosendahl

pressemeldinger

Folk med grønne fingre omtaler ofte magnolia som det ypperste av hagetrær. Det virker nesten naturstridig at de vakre blomstene kan spire i den kjølige vårluften, og det fortjener naturligvis en hyllest! Våren 2014 lanserer Rosendahl en helt ny vasedesign med magnoliaer, Saga Magnolia, som innbyr til sommerbuketter og rommer fortellingen om dansk design til bord og bolig.

Her finner du pressemeldinger fra 2013 vedrørende Rosendahls Saga Vaser:

Vår/Sommer 2013

»   Ny nordisk vasedesign - Rosendahl Saga Vaser (Word-dokument)

Rosendahls Karen Blixens Jul - julepynt på gren

Karen Blixens Jul

pressemeldinger

Karen Blixens Jul er en serie av dekorativ og fantasivekkende julepynt, i enten 24 karats forgyllning eller forsølvet med sterling sølv, designet av Ole Kortzau og vakre dekorasjoner i papir av Jette Frölich. Rosendahl er offisiell hovedsponsor for Karen Blixen Museet, og for hvert solgte stykke Karen Blixens Jul går et fastsatt beløp til finansiering av nye utstillinger på Rungstedlund.

Her finner du pressemeldinger på julepynt fra Karen Blixen serien:

Pressemeldinger 2013

»   Karen Blixens Jul er Full af symbolikk (Word-dokument)
»   Jette Frölich fortolker Karen Blixens juleunivers (Word-dokument)

Grand Cru Outdoor

pressemeldinger

Outdoor-serien er skapt i et frostet materiale, som gjør at det ikke ligner plast, men tilfører noe lett til borddekkingen. Serien er både velegnet inne og ute, året rundt, og serien er spesielt god til små barnehender.

Her finner du pressemeldinger fra 2013 vedrørende Grand Cru Outdoor-seriens nyheter:

Pressemeldinger 2013

»   Plastic fantastic til hele familien - nye farger i serien (word-dokument)

Skål og tallerken i frostet plastik fra Grand Cru Outdoor - Rosendahl.dk
Grand cru sushi sæt, firkantet tallerken og skål, servering fra Rosendahl

Grand Cru

pressemeldinger

Sushi, tapas, rawfood, steinaldermat... Dagens takeaway-kjøkken er fullt av appetittvekkende varianter som fortjener en smakfull servering. Hittil har mange tatt til takke med tradisjonelle tallerkener eller engangsservise, men denne høsten lanserer Rosendahl et nytt design som er spesielt tilegnet "pinnematen".  Sushi-settet passer til det klassiske Grand Cru-serviset og består av en firkantet tallerken og en skål til soya og annen god servering av både salte og søte retter.

Nå er det en god nyhet på vei til alle som vil gi de lekreste oppskriftene full oppmerksomhet ved hjelp av funksjonelt og flott bakeutstyr i delikat design. Rosendahls signaturdesign, Grand Cru, går nemlig til kjøkkenet med røreboller og miksekanner med sklisikker bunn, praktiske lokk og de velkjente rillene i hvit melamin.

Her finner du pressemeldinger fra 2014 vedrørende Grand Cru-seriens enkle og elegante nyheter:

Høsten 2014

»  Rosendahl står på pinne for sushifolket
»  Design for baking 

Vår/Sommer 2014

»  Pastellfarger til vårlige drikker - Grand Cru termokannen i pastellfarger (word-dokument)

Pressemeldinger 2013

»   Rosendahls signaturdesign runder 20 år med rivende utvikling (word-dokument)
»   Jubileumsdesign i stilrent stål - Grand Cru Termokanne i stål (Word-dokument)
»   Godt skåret! - Rosendahl Grand Cru kniv og kjøtt gaffel (Word-dokument)
»   Pretty In Pink - Grand Cru Pink Termokanne (word-dokument)
»   Uunværlig ovaler fra Rosendahl - Grand Cru fate (word-dokument)

Grand Cru Soft

pressemeldinger

Desserten er den søte avslutningen på måltidet, men er allikevel middagens høydepunkt for mange. For hvem elsker vel ikke is, sjokolademousse eller til og med en god, gammeldags fromasj? For ikke å glemme julens riskrem … I høst imøtekommer Rosendahl etterspørselen etter et klassisk dessertglass, og et nytt designelement inngår i kolleksjonen Grand Cru Soft. Dessertglasset har en smart stablefunksjon og selges i eske med fire stk. Glassene har naturligvis også mange bruksmuligheter utenfor dessertuniverset.

I en travel hverdag med mange gjøremål er det å sitte rundt et veldekket bord med venner og familie nesten en større luksus enn å spise ute.  "Hjemmerestauranten" er med andre ord blitt trendy, og som en hyllest til hverdagens mange måltider introduserer Rosendahl nå Grand Cru Soft-bestikket. Bestikket passer til den myke formgivingen fra Grand Cru Soft-porselenet og er laget av stål med "speilpolering" som kaster ekstra glans over alle hverdagens spisesituasjoner.

Her finner du pressemeldinger fra 2014 vedrørende Grand Cru Soft-seriens nyheter:

Høsten 2014

»   Sans for dessert
»   Rosendahls siste (be)stikk 

Vår/Sommer 2014

»   Nyheter vi er svake for - Grand Cru Soft's nyheter (Word-dokument)
»   Pasta prego! - Grand Cru Soft Pastatallerken (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013

»   Asjetten er igjen blitt aktuell - Grand Cru Soft asjetten (word-dokument)
»   Med godt grep om kaffekulturen - Grand Cru Soft termokanne i grønt (word-dokument) 
»   Alle gode ting er tre - Grand Cru Soft glasskåler (Word-dokument)
»   Parløp på frokostbordet - Grand Cru Soft frokost sett (Word-dokument)

Grand cru soft bestik, kniv, gaffel, ske og teske, nyhed, Rosendahl Design Group, RDG
Global Sai Brødkniv - Rosendahl.dk

GLOBAL SAI

ny flott utvalg av kniver fra GLOBAL

GLOBAL er satt til å feire 30-årsdagen for sine ikoniske kniver i år, men Komin Yamada verdensberømte utforming viser ingen tegn til metall trøtthet! Tvert imot, vil GLOBAL bli markerer jubileet med lanseringen av en ny søster design - GLOBAL SAI - som liker den originale serien har kanten på funksjon, design appell og ergonomi, mens harking enda lenger tilbake til den legendariske Samurai tradisjoner GLOBAL merkets DNA.

Pressemeldinger 2013

Les mer om SAI kniver her (word-dokument)

DANSK FAVORITT I MER ENN 25 ÅR

DANSK DESIGN

Rosendahl er enkel og funksjonell dansk design. Våre serier utgjør en god base på kjøkkenet og i hjemmet hele livet.

FINN EN ROSENDAHL FORHANDLER

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES